Welkom op www.Lochem.info

Dag Lochem

Zomeropera, uitgevoerd door Projectkoor Kanaljerood
Kanaljerood is ongeveer 25 jaar geleden ontstaan als socialistisch strijdliederenkoor. In haar vroegste bestaan gingen ze letterlijk de straat op met hun repertoire. Gaandeweg ontstond er behoefte aan meer muzikale uitdaging en ging men werken aan groots opgezette projecten voor avondvullende optredens. Ze kiezen steeds actuele thema's waarin zij hun maatschappelijke betrokkenheid tot uitdrukking brengen. Het koor bestaat uit een vaste kern. Per project worden gastzangers uitgenodigd. Ook kunnen mensen zich inschrijven voor een project.
 
In 2004 heeft het koor in Lochem opgetreden.
Hiervan zijn opnamen gemaakt, niet professioneel maar toch wel redelijk van kwaliteit (met een huis-tuin-keuken MP3 speler).
 
Opgevoerd werd: Die Mutter.
Tekst: Bertolt Brecht, muziek: Hans Eissler
 
Het zou een openlucht-opera worden maar vanwege een dreigende onweerslucht is op het laatst toch nog uitgeweken naar de Grote Kerk (St. Gudulakerk) in het centrum van Lochem.
Kijk voor de opnamen even hiernaast bij: Podcasts - Kanaljerood 2004.
 
Deze site is een initiatief van www.Wijkamp.com .

“Het is niet toegestaan op deze site gepubliceerd materiaal op welke wijze dan ook (commercieel) te gebruiken zonder toestemming van ondergetekende. Gepubliceerd materiaal is van lagere kwaliteit om de hoeveelheid dataverkeer te beperken.”
 
Erik Wijkamp